Skip Navigation Links
Startsidan
Presentation
Dagbok
Galleri
Gästbok
Länkar
Aaniston Baby Jonesy Sit And Stay

Chilli

Chilli, eller Aaniston Baby Jonesy Sit And Stay som hon heter i stamtavlan, föddes den 21:a april 2005 tillsammans med tre bröder och två systrar. Pappa heter Such Finuch Dkuch Nuch Aaniston Afternoons & Coffeespoons och mamma heter Aaniston Three Mile Smile.

Such Finuch Dkuch Nuch Aaniston Afternoons & CoffeespoonsAaniston Three Mile Smile
Ch Aaniston Afternoons & Coffeespoons
Aaniston Three Mile Smile

Chilli är en prinsessa ut i klospetsarna. Hon gillar inte att bli blöt, inte i någon form. Hon kan kanske gå i en sjö med någon tass ifall Ginger befinner sig längre ut men hon går sällan så långt ut att magen blir blöt. Hon hatar att gå ut i regn och gör sina behov väldigt snabbt. När hon är klar SKA vi gå in igen, oavsett vad alla andra tycker. Om vi inte tar snabbaste vägen hem kan hon bli förbannad och skälla ut mig. När vi går i skogen ska hon gå på stigarna för det är ju jobbigare att gå i blåbärsriset. Ska hon sova så ska det vara mjukt och skönt och helst ska hon ligga under filten tillsammans med husse eller matte.

Chilli är ett otroligt matvrak. Under hennes första år kämpade vi med att hon skulle äta tillräckligt, helt plötsligt en dag vände det och nu har vi motsatt problem. Fick Chilli välja skulle hon äta hur mycket som helst. Vi har dock inte större problem att hålla vikten på henne för hon rör sig ganska mycket. Hennes matintresse är väldigt positivt när det gäller träning i olika former. Hon är mycket lättmotiverad, vet hon att det vankas godis så kan hon göra nästan vad som helst.

Chilli bröt vänster bakben när hon var 3 månader gammal. På grund av det har hon problem med ryggen, hon snedbelastar och spänner sig. Det var något hon mörkade under lång tid, vi upptäckte det inte förrän Ginger var ett halvår. Innan dess hade hon aldrig behövt ta i så mycket att hon visade att hon hade ont men en dag i augusti 2007 hade hon mycket ont i ryggen. Vi kontaktade Lena Nordström och hon trodde att Chilli skulle må bra av laser och massage. Så vi testade några gånger och det visade sig ha en stor effekt på henne. Hon rörde sig på ett annat sätt och efter ett tag märkte vi att hon var gladare och busigare. Eftersom hon aldrig kommer att bli helt bra i ryggen på grund av benet så kommer hon alltid att behöva mer eller mindre behandling. Chilli älskar att få laser och springer direkt in och ställer sig på dynan.

En av Chillis favoritsysselsättningar är lure coursing. Hon sprang några lopp sommaren 2007 innan vi insåg hennes ryggproblem. Ett år efter att vi började med behandlingen fick hon testa på att springa igen. Då kom hon på 8:e plats av 60 startande whippets och hon fick cert. I september 2009 tog hon sitt andra lc-cert och får hon vara frisk så hoppas vi att hon kan ta sitt championat under 2010.