Skip Navigation Links
Startsidan
Presentation
Dagbok
Galleri
Gästbok
Länkar
Cykel
2013-08-14
Jag har köpt en begagnad cykel för att kunna cykla med hundarna. Vi har varit ute ett par gånger och det går riktigt bra. Jag har en springer på cykeln för att ha lättare att ha kvar kontrollen ifall något händer.

Chilli och Halia kan springa tillsammans, jag har ett tvillingkoppel så de springer riktigt fint bredvid varandra. Halia vill leka lite och knuffas lite med Chilli i början men både jag och Chilli säger åt henne att sluta och då lägger hon av. Sen springer hon ofta fint resten av turen.

Woqooyi tycker inte alls om springern, hon tycker att hon kommer för nära cykeln. Idag började jag att ha henne fast i springern men hon låg långt bak och jag fick dra henne framåt. Efter ett tag tröttnade jag och hon fick springa bredvid cykeln i koppel istället. Då trivdes hon mycket bättre och slappnade av och travade väldigt fint. Faktiskt mycket snyggare än jag någonsin sett henne röra sig tidigare. Det var kul att se att hon också kan ha så snygga rörelser om hon bara vill. Synd bara att hon visar dem så otroligt sällan. Jag får se om inte Woqooyi får lite längre koppel från springern nästa gång så kanske det går lättare.
Woqooyi - haren, 0 - 1
2013-07-28
Idag hade vi en onödigt spännande kvällspromenad. Vi gick en sväng vid några fält och medan Woqooyi går och nosar i kanten bakom Andreas så glider hennes halsband av henne. Vi köpte nya halsband i fredags, mycket snygga. Och tydligen för tungt för Woqooyi eftersom det bara gled av. Jag hann reagera och se det men sen drog hon. Rakt fram ut på 70-vägen. Vi vände och gick åt andra hållet och hon vände in på fältet brevid oss för att springa åt vårt håll. Helt plötsligt stöter hon upp en hare. Haren flyr, Woqooyi efter. Över vägen, in i hästhagarna på andra sidan och sen försvann de ur vårt synfält.

Andreas stannade på vägen ifall hon skulle komma tillbaka och för att kunna stoppa bilar ifall det skulle behövas. Eftersom jag inte hade mobil med mig så gick jag runt hagen med Wipparna för att gå hem och hämta mobil och kolla om jag kunde hitta henne i skogen på andra sidan. När jag kommit runt hagarna och gått ner i skogen ropar Andreas att hon är där. Jag går upp ur skogen igen och står mellan två hagar och ser henne springa tillbaka och uppenbart leta efter haren. Hon är helt upptagen av jakten och varken ser eller hör oss när vi ropar. Sen vänder hon tillbaka mot skogen och försvinner igen. Jag går genom skogen och hemmåt och ropar och letar men ingen Woqooyi syns till.

Väl hemma ställer jag upp altandörren så hon kan komma in ifall hon går hem, jag hämtar mobil, godis och ett extra koppel. Sen ringer jag Andreas som står kvar vid vägen där hon försvann men han har inte sett henne. Jag går vägen tillbaka dit. Inte ett spår och klockan är 21, dagsljuset börjar försvinna. Paniken kommer smygandes. Svart hund lös i närheten av 70-väg i mörker. Jag hann tänka många tankar på de 15 minuter det tog innan jag var tillbaka hos Andreas. Vi gör upp en plan, han ska gå genom hagarna där han såg henne senast och se om han ser henne. Jag stannar med Whipparna vid vägen och spanar. Andreas hinner gå 10 meter ifrån oss när Woqooyi kommer springandes över fältet, uppenbart letandes efter haren. Jag kastar godispåsen till Andreas och han lyckas bryta hennes jakt genom att kasta godis till henne som hon fångar i luften. Tack och lov har han fått kontakten men nu står hon på andra sidan av ett elstängsel (utan el, tack och lov) och vågar inte ta sig igenom. Han får på henne halsbandet genom stängslet och kan lyfta understa tråden så hon kan komma till rätt sida. Vi kan alla andas ut och gå hem.

Woqooyi verkar skitnöjd med sitt äventyr och hon har endast två små sår på bogen, troligen har hon sprungit in i en gren eller liknande. Jag är glad och mycket lättad att äventyret slutade bra, jag kan lätt tänka mig massor med andra scenarion där det hela inte slutat lika lyckligt.
Uppdateringar får vänta
2013-07-16
Hemsidan kommer inte uppdateras närmaste tiden. Jag hade förhoppningar om att hinna men jag gör det inte. Det är helt enkelt inte prioriterat. Så jag och de som läser här får leva med hur den ser ut nu. Vi får hoppas att jag får tid under vintern.
Dags för en make-over
2013-01-26
Jag vet att hemsidan inte är speciellt uppdaterad och att jag nästan slutat skriva i dagboken. Det är något jag själv tycker är ganska trist för det är ju jättekul att gå tillbaka och läsa gamla inlägg. Det finns två saker som gjort att det är väldigt svårt att ta tag i hemsidan och få något gjort.
1. Jag måste skapa en minnessida för Ginger och det är så otroligt tungt att behöva göra det. Det har snart gått två år men sorgen efter henne är så påtaglig. Jag har ännu inte kommit till en punkt där jag kan se på gamla bilder och le, det är fortfarande massor med tårar. Någon dag kommer jag nog komma till ett läge där minnena inte får mig att gråta men det är inte än. Det gör också att jag inte riktigt kan ta mig i kragen och uppdatera, jag vet hur ledsen jag kommer bli av att göra det. Det är av samma anledning som hemsidan inte fått en ny bild på första sidan eller en ny rubrik. Sånt måste också fixas.

2. Jag är lite less på utseendet på hemsidan. Färgerna, fonten (framförallt fonten. HUR tänkte jag där? Comic sans? Jag kan inte förstå det själv ens), stilen. Det känns inte kul längre. Jag måste göra om det också.

Det är mest 1. som är problemet. Det är egentligen ganska kul att sätta sig och designa lite nytt, göra om. Men att behöva tänka på Ginger gör så otroligt ont. Det tar överhanden och ingenting blir kul, allt som måste fixas med hemsidan blir bara jobbigt.

MEN nu ska jag ta mig i kragen. Om en månad eller så är det vår och då finns MASSOR att göra ute i trädgården. Då finns inte tid. Så jag måste ta tag i den nu medan snön barmhärtigt täcker allt ute och ger mig en underbar ursäkt för att slippa gå ut.

Så kom gärna tillbaka om ett par veckor och se hur det blev.

Så här spenderar hundarna kalla vinterdagar medan husse och matte sitter vid datorn

Woqooyi SE LCCH
2012-05-14
Woqooyi kan numer titulera sig Svensk Lure Coursing champion. På provet i Söderhamn 12/5 blev hon BIR,tog CERT och med det blev hon CHAMPION!!! Vi är så stolta och glada. Nu är hon både SE UCH och SE LCCH. Både snygg och bra jägare.


Domare var Susanne Leifors och Yvette Charlesdotter. Woqooyi fick 331 poäng.

Chilli var också med på provet. Hon är fortfarande ganska rund efter löpet så hon orkade inte riktigt. Hon kom på plats 10 av 18 med 296 poäng. Hon kämpade väl och nu ska vi jobba lite på konditionen så hon orkar mer till nästa gång.

Nästa projekt här hemma blir att flytta in i vår nya villa. Den har 1800kvm tomt och vi ska sätta upp staket runt om så hundarna kan vara ute och leka så mycket de bara vill. Äntligen en egen gräsmatta som är bara vår.